Președinte juriu EDIȚIA A VIII-A (8 iunie 2013)
Festivalul Naţional de Teatru Şcolar „Niște Țărani” (Văleni-Olt)

carmen-trocan

Este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, din Bucureşti, fiind şefă de promoţie a generaţiei 1984, clasa prof. Sanda Manu.

De-a lungul carierei sale, a jucat în 12 pelicule cinematografice de lung-metraj, dintre care trebuie amintite „A muri un pic”, în regia lui Vasile Brescanu – film al cărui operator a fost cel care a lucrat şi pentru celebrul regizor rus Nikita Mihalkov –, precum şi „Tinereţe frântă”, în regia Marijiei Maric, cu care Carmen Trocan a câştigat premiul Arena de Aur la Festivalul de Film din Pula, Iugoslavia. După 1990, Carmen Trocan, în acel moment actriţă a Teatrului de Comedie din capitală, a plecat în Statele Unite, de unde s-a întors după 8 ani.

Ȋn momentul de faţă joacă la Teatrul Nottara, din Bucureşti, în spectacolul DOAMNA ȘI SPECIALISTU' (adaptare de Catrinel Dumitrescu, după o idee de Pauline Daumale, alături de Catrinel Dumitrescu şi în regia lui Radu Nechifor). Carmen Trocan a făcut parte din juriul unor festivaluri de teatru pentru tineri, şi anume: Festivalul Naţional de Teatru Şcolar, „Zâmbet de copil” (Braşov, 2012), Festivalul „Play Art” (Bucureşti, 2012).

Postat: mai 2013